Web
Analytics

Ons team

We stellen onze vijf therapeuten aan je voor.
Elke therapeut heeft zijn/haar passie naast de basisfysiotherapie.
Mobirise

Fysiomax werd in 1982 opgezet door fysiotherapeut Max Jeursen en is inmiddels uitgegroeid tot een organisatie met vijf gekwalificeerde en ervaren therapeuten. Fysiomax biedt een reeks behandelmethoden toepasbaar voor een breed scala aan fysieke klachten. De praktijk kenmerkt zich door een huiselijke en klantvriendelijke sfeer. Hoewel er stipt volgens planning gewerkt wordt, nemen de fysiotherapeuten altijd ruim tijd voor jou.

Patiënten hebben een vaste behandelaar. Op die manier kan er een functionele band worden opgebouwd tussen patiënt en therapeut. Desgewenst kan in overleg gekozen worden voor overdracht naar een andere therapeut.

Het leveren van een goede kwaliteit van onze zorgverlening is voor ons een primaire voorwaarde. Om te meten hoe je als patiënt onze zorgverlening hebt ervaren, verstuurt het onafhankelijk meetbureau Qualiview vragenlijsten naar patiënten die vrijwillig willen meedoen aan een onderzoek. Uit de resultaten blijkt dat men ons waardeert met een gemiddeld cijfer van 9,4. Een score waar we trots op zijn! Wij danken onze patiënten en zien de mooie waardering als een stimulans om onze dienstverlening structureel op een hoog niveau te houden.

Vanaf 2006 is voor fysiotherapie direct toegankelijk. Er is dus geen verwijzing van huisarts of specialist meer nodig om een afspraak met ons te maken.

Max Jeursen

(mede) eigenaar
lees meer over Max

Gerjan Crins

(mede) eigenaar
lees meer over Gerjan

Moniek van Hout


lees meer over Max

Cim Vandersteegen

lees meer over Gerjan

Ilse Rietjens-Coolen

 lees meer over Moniek

Wat heeft Fysiomax in huis?

Fysiomax heeft met vijf fysiotherapeuten een rijk palet aan behandelingsmogelijkheden.

Fysiotherapie is een behandelmethode voor het bewegingsapparaat. Je gaat naar een fysiotherapeut voor klachten aan je spieren, pezen, banden, gewrichten en zenuwen. Tijdens een eerste gesprek en onderzoek zal de fysiotherapeut een zo volledig mogelijk beeld creëren van de klachten. In overleg met de patiënt wordt een behandelplan opgesteld.

Mensen die ouder en minder beweeglijk worden, kunnen daardoor belemmeringen of klachten ervaren. Ze komen hiervoor doorgaans in aanraking met de fysiotherapeut voor ouderen, de geriatriefysiotherapeut.
De geriatriefysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen die te maken hebben met complexe gezondheidsproblematiek. Het gaat daarbij niet alleen om ouderen, maar ook om patiënten die bijvoorbeeld door beroerte, dementie, een nieuwe knie of een gebroken heup verschijnselen vertonen van ouderdom.
Deze fysiotherapeut werkt vanuit specifieke kennis van de doelgroep en de daarbij voorkomende ziektebeelden. De patiënten doen vooral oefentherapie, gericht op het herwinnen van en omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid.
De geriatriefysiotherapeut adviseert en begeleidt ook gezinsleden en eventuele mantelzorgers. Die informeert zij dan bijvoorbeeld over het ziektebeeld, de vooruitzichten, de behandeling, dagelijkse handelingen en hulpmiddelen.   

Een handtherapeut is een erkend gespecialiseerd fysiotherapeut. Door uitgebreide nascholing en klinische ervaring heeft hij of zij zich gespecialiseerd in de behandeling van hand, pols en arm.
Handtherapie kan bestaan uit:
– wondverzorging
– littekenbehandeling
– het tegengaan van zwellingen
– oefentherapie
– spalktherapie
– functionele training
– regelmatige metingen om jouw vooruitgang op het gebied van beweging,
– kracht en gevoel te beoordelen.
Verder behandeling van o.a.:
– peesletsels (bv door overbelasting/trauma)
– ziekte van Dupuytren
– ziekte van Quervain
– carpaal tunnel syndroom
– trigger finger
– UCL-letsel
– fracturen hand of pols
– artrose
– reumatoïde artritis

Het doel van de behandeling is primair gericht op verbetering van bewegingsstoornissen zoals pijn en/of stijfheid in een beweging, met als gevolg afname van klachten en beperkingen in de activiteiten van het dagelijkse leven. De therapeut voert vóór, tijdens en na elke behandeltechniek en na elke behandelsessie een evaluatie uit. Alleen via het klinisch denkmodel van: hypothese; testen; behandelen; evalueren en (eventueel) hypothese bijstellen, is effectief en verantwoord werken in de praktijk mogelijk. Evaluatie is een van de hoekstenen van het Maitland-Concept.
Behandeling vindt overwegend plaats door het passief bewegen (wat de therapeut uitvoert) van gewrichten, spieren en zenuwstructuren. Afhankelijk van het doel van de behandeling, namelijk pijndemping of vermindering van stijfheid, zal de beweging in een bepaalde graad en ritme worden gegeven. Meestal wordt de behandeling oscillerend (in kleine snelle ritmische bewegingen) uitgevoerd, soms via aanhoudende rek. Mocht deze zogenaamde mobilisatie onvoldoende effect geven, dan kan een manipulatie het logische gevolg zijn. Binnen het Maitland-Concept vormt de pijnreactie van de patiënt tijdens de behandeling de belangrijkste richtlijn voor de intensiteit van de behandeling. Binnen het Maitland-Concept wordt vrijwel altijd begonnen met mobilisatie; de manipulatie wordt gezien als progressie van geleidelijke mobilisatie.
Vanwege de zeer nauwkeurige afstemming van de behandeltechnieken op de klacht(en) van de patiënt, is het mogelijk om ook in acute situaties, waarbij pijn sterk op de voorgrond staat, met passieve bewegingen te behandelen. Door de vorm waarin dit gebeurt, neemt het Maitland-Concept een unieke plaats in.
Behalve de behandeling met passieve bewegingen speelt ook andere behandelingsvormen uit actieve en passieve therapie binnen het Maitland Concept een centrale rol: bijvoorbeeld spierrevalidatie ("motor control"), neurodynamische behandelingen, self-management strategien, algemene coordinatie en uithoudingsvermogen enzovoorts. Belangrijk is, dat elke behandelingsvorm door de zogenaamde. "reassessment"-vormen op hun klinische waarde voor de patient worden getoetst.

Deze therapie is bijzonder geschikt voor het behandelen van functiestoornissen en pijnklachten die voortkomen uit de wervelkolom of ledematen. Het is een vriendelijke en effectieve manier van mobiliseren waarbij passieve bewegingen gecombineerd worden met actieve bewegingen. Het vormt een goed alternatief voor manipulaties (het zogenaamde kraken) en is nagenoeg pijnvrij. Het Mulligan Concept wordt veel toegepast bij ouderen vanwege de milde behandelmethode.

Wanneer je patiënt wordt bij Fysiomax, zal eerst een intakegesprek en fysiek onderzoek plaatsvinden. Uit dit onderzoek kan blijken dat Shockwave voor jou de meest geschikte therapievorm is. Shockwave, of voluit Extracorpereal ShockWave Therapy (ESWT), is zeer geschikt voor de behandeling van zowel acute (sport)letsels als chronische spier- en peesaandoeningen, al dan niet met verkalkingen. Het is ontstaan vanuit de technologie van de niersteenvergruizing en wordt met succes toegepast in onze praktijk. Met deze methode kan het zelfgenezend vermogen van het lichaam geactiveerd worden, waardoor ontstekingsreacties worden opgelost en kalkafzettingen kunnen verdwijnen. Met Shockwave wordt de oorzaak van de pijn behandeld.
Voor informatie over de behandeling en de toepasbaarheid van deze therapievorm op jouw klachten, kun je het beste rechtstreeks contact met ons opnemen.

Door een verkeerde houding en/of beweging kunnen veel lichamelijke klachten ontstaan. Medische fitness is een combinatie van fysio en fitness waarbij onder deskundige begeleiding wordt gesport. Op deze wijze wordt zowel de conditie als de functionele belastbaarheid bevorderd wat helend werkt op het herstel. De spierkracht versterkt en gewrichten en spieren worden soepeler.
Medische fitness kan gevolgd worden in de praktijk van Fysiomax. Afhankelijk van de therapie die op jouw klacht van toepassing is, wordt een maatgesneden oefenschema opgesteld vergezeld van bewegingsadvies. Hierbij wordt rekening gehouden met iemands mogelijkheden en beperkingen.
Onder Medische Fitness vallen ook:
- (sport)revalidatie
Bedoeld voor mensen die een (sport)blessure hebben opgelopen en zo snel mogelijk weer hun (sport)activiteiten willen hervatten.
- Medische Trainings Therapie (MTT)
Bij deze behandelvorm worden natuurlijke bewegingen gehanteerd welke gebaseerd zijn op trainingsprincipes die de functionele belastbaarheid verhogen en het revalidatieproces bevorderen.

Medical Taping kan het natuurlijk herstel bevorderen. Het gebruik van elastische ­medische tape zorgt voor een liftende ­werking op de opperhuid waardoor de druk op de pijnlijke plek vermindert en ­ontstekingsreacties vlotter genezen. De doorbloeding wordt bevorderd, de spierfunctie wordt versterkt en het gewricht wordt ondersteund.
Deze ­methode wordt o.a. gebruikt bij spierscheuringen, bloeduitstortingen, rug- en nekklachten, ontstekingen en overbelasting van spieren en/of pezen. Taping staat niet op zichzelf. Hierbij horen ook spierversterkende oefeningen of aanvullende therapie.

Bij de toepassing van acupunctuur kunnen lichaam, geest en omgeving niet los van elkaar gezien worden. Met deze behandelmethode worden energiestromen in het lichaam hersteld. In een gezonde situatie is de lichaamsenergie in evenwicht. Bij aandoeningen en/of klachten is de natuurlijke balans verstoord. Door het stimuleren van acupunctuurpunten met ragfijne naaldjes wordt invloed uitgeoefend op de energiestromen door het lichaam.
Het prikken met de naaldjes lijkt vervelend, maar wordt tijdens de behandeling vaak niet zo ervaren. Je voelt slechts een klein prikje, dat niet of nauwelijks pijn doet. Als het naaldje op het juiste acupunctuurpunt is ingebracht, geeft dat een tintelend gevoel dat lijkt op een elektrisch schokje. Afhankelijk van de klacht blijven de naaldjes vijftien tot dertig minuten zitten.
Door verschillende naaldtechnieken te gebruiken wordt de energie gestimuleerd, afgeremd of geharmoniseerd, afhankelijk van het doel van de behandeling.

Dry Needling is een onderdeel van acupunctuur. Deze behandelmethode richt zich echter niet op het herstellen van energiebanen maar op het uitschakelen van triggerpoints in de spieren. Een triggerpoint is een spierknoop die lokaal of door uitstraling in het lichaam pijn veroorzaakt. Door de spierknoop kunnen stijfheid of tintelingen in de spieren, krachtverlies, hoofdpijn en/of duizeligheid optreden. Een spierknoop kan ontstaan door een (chronisch) verkeerde beweging of houding, ongeval en (sport)letsel. Maar ook door stress, depressie, botbreuk of operatie.
Gedurende korte tijd wordt een naald in de desbetreffende spier geprikt. Door het aanprikken van de triggerpoints kan de spier zich ontspannen. Dry Needling wordt altijd toegepast in combinatie met oefeningen.

Qill One is een vernieuwde vorm van ­effectieve thermotherapie gebaseerd op koude- en warmtewisselingen. De doelstelling is het herstel sneller te laten verlopen en tegelijkertijd minder pijnlijk te maken. Met behulp van specifieke apparatuur en wraps wordt het te behandelen lichaamsdeel of verwarmd, of gekoeld, of afwisselend verwarmd en gekoeld. De te behandelen lichaamsdelen zijn nek, schouder, arm, hand, rug, knie, been, voet en enkel.

Kaakfysiotherapie is een specialisatie die zich richt op gezondheidsproblemen van spieren en gewrichten in het hoofd, het halsgebied en het kauwstelsel. Klachten in de kaak, hoofd of gelaat, maar ook bepaalde duizeligheidsklachten en nekklachten kunnen bij een kaakfysiotherapeut terecht.

Oedeemtherapie of lymfedrainage is voor mensen die last hebben van een (lymf) oedeem. Een lymfoedeem is een abnormale ophoping van vocht in het lichaam. Oedeem kan een gevolg zijn van kanker, bloedvatproblemen, littekens, bestraling, chemotherapie, een operatie of een ongeval. Hierdoor kunnen de lymfevaten beschadigen met vochtophopingen als gevolg.
De oedeemfysiotherapeut stimuleert de afvoer van vocht onder meer met verschillende soorten oefentherapie en massage die het vocht afvoerende systeem bevordert. Dit zorgt ervoor dat het vocht wordt omgeleid.
Bij oedeemtherapie is geduld een schone zaak. Het duurt even voordat er een blijvend resultaat is bereikt. Als er een stabiele situatie wordt bereikt kan de oedeemtherapeut bandages, tape en therapeutische kousen gebruiken om het de situatie stabiel te houden.
Met welke klachten kun je bij ons terecht?:
Oedeemtherapie is er voor mensen met een aangeboren oedeem of een oedeem die ontstaat na een operatie, bestraling, spataderen of een ongeval, waardoor het gebied rondom de lymfevaten zijn beschadigd.

Onze praktijk

Cursussen

Wat is Rugscholing?
Bij rugscholing leer je veilig je rug te gebruiken. Bij FysioMax leer je o.a. technieken om op een veilige manier te bukken en te tillen. Tijdens Rugscholing traint u de rompspieren, waarbij de spieren die zorgen voor de stabiliteit van de wervelkolom centraal staan. Daarnaast worden er meerdere thema’s behandelt zoals:

1. houding in zit
2. houding in stand
3. lopen
4. theorie van wervelkolom en spieren
5. tillen en bukken
6. werkgerelateerde problematiek 

Lees verder in de flyer

Nieuws & informatie

Acupunctuur

Een goede ondersteuning bij fysiotherapie
(dit item wordt binnenkort nader belicht)

Trainen onder begeleiding

Niet alleen een degelijke basis bij sport, maar ook in het dagelijks leven
(dit item wordt binnenkort nader belicht)

Symptoombehandeling van spasticiteit

Bekijk de advertentie

Geriatrische fysiotherapie bij Fysiomax

Bekijk de advertentie

Behandeling op zeer flexibele tijden!

 

Contactformulier

Adres praktijk

Julianastraat 53A,
6039 AH Stramproy

© 2019 Websiteonderdelen.nl - Bob Strik fotografie